בתי ספר של אונר"א יסגרו? ארכיון
אונר"א, סוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם לפליטי פלסטין במזרח הקרוב, מזהירה מפני ההשלכות מרחיקות הלכת של הגירעון בתקציבה על יכולתה לעמוד בביצוע משימותיה.
עדנאן אבו חסנה, דובר אונר"א, אמר כי הגירעון התקציבי עלול בתחילת שנת הלימודים הבאה לאלץ את הארגון לסגור 700 בתי ספר ברצועת עזה, הגדה המערבית, לבנון, סוריה וירדן.
אבו חסנה הוסיף, כי עד עתה לא התקבלה החלטה רשמית לסגור בית ספר כלשהו, ואולם הגירעון התקציבי של אונר"א הגיע ל-101 מיליון דולר השנה והדבר מקשה ביותר על הארגון.
ברצועת עזה פועלים 252 בתי ספר של אונר"א, בהם לומדים קרוב ל-248 אלף תלמידים, והם עשויים להיסגר אם לא יימצא פתרון לגירעון התקציבי, אמר אבו חסנה.
על פי רישומי האו"ם ברצועת עזה מתגוררים 1.3 מיליון פליטים פלסטינים, באיו"ש 914 אלף, בלבנון 447 אלף, בירדן 2.1 מיליון, ובסוריה 500 אלף. ההגדרה פליט חלה גם צאצאי הפליטים המקוריים ללא הגבלת זמן.
המרכז לחקר מדיניות המזרח התיכון, בראשותו של דוד בדין, שערך בשנים האחרונות סדרה של מחקרים על בתי הספר של אונר"א, טוען כי בתי הספר האלה משמשים חממה לארגוני טרור. לטענת המרכז, זרוע התלמידים והסטודנטים של חמאס פועלת בבתי הספר של אונר"א ועוסקת בגיוס תלמידים לשורותיה, ובמקרים רבים תלמידים אלה מגיעים בסופו של דבר לגדודי אל-קסאם.
עוד מציין, המרכז לחקר מדיניות המזרח התיכון, כי סגל העובדים של אונר"א נשלט בידי ארגון עובדים המזוהה עם חמאס, וכי בסגל המורים היו פעילים בכירים בחמאס, בג'יהאד האסלאמי ובוועדות ההתנגדות העממית, ובכללם בזרועות הצבאיות של ארגונים אלה.