בלימוד מתמטיקה לכיתות ג', התלמידים נקראים לאתר את המספר הנכון של שהידים שנהרגו באינתיפאדה הראשונה. בלימוד השפה הערבית לכיתות ח' נכתב כי "הג'יהאד הוא הדרך לגן העדן". בלימודי מדעי החברה לכיתות ט' מצויין כי ישראל " זורקת במכוון פסולת רדיואקטיבית שגורמת למחלות על אדמות פלסטיניות".
כמו כן, בלימוד ערבית לכיתות ה', התלמידים נדרשים לקרוא טקסטים אודות עז א-דין אל-קסאם, איש דת שהקים מספר ארגונים אלימים בשנות ה-20 של המאה הקודמת, ודלאל מוגרבי, שביצעה את הפיגוע בכביש החוף - ונכתב כי "כולנו שואפים להיות גיבורים כמותם".
אונר"א מחוייבת על פי המנדט שלה מהאו"ם ללמד את תוכנית הלימודים במדינה שבה היא פועלת וזו היא הפעם הראשונה שהסוכנות מפיקה תוכן עצמאי ללימוד עצמי, בעקבות משבר הקורונה.
מנכ"ל מכון מכון IMPACT-se, מרכוס שף, אמר כי "בשנה שעברה, מנכ"ל סוכנות אונר"א, פיליפ לזריני, פתח ב'מתקפת קסם', והבטיח לפוליטיקאים ולתקשורת שבתי הספר הם 'מקלט לסובלנות'. אולם המציאות היא שבאמצעות החומר הממותג שלה, אונר"א שותפה להקצנת ילדי הדור הבא באמצעות האדרת מחבלים, עידוד לאלימות ולימוד עלילות דם לילדים פלסטינים".
סמנכ"ל המכון, אריק אגסי, הוסיף כי "אונר"א מסרבת במשך שנים לפרסם את התכנים ושיטת הלימודים בה היא משתמשת, שמונעת לטענתה כביכול מתלמידים להיחשף להסתה בספרי הלימוד הפלסטיניים. עכשיו אנו יודעים מדוע - חלק מתכניה שלה עצמה הם גרועים אף יותר מאלו של הרשות הפלסטינית".
https://www.kan.org.il/Item/?itemId=98230